recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaanse tortilla met zoete aardappel

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - yoghurtdressing (3 eetlepels)
  • - andijvie (0.5 krop)
  • - eieren (6 )
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - tafelaardappelen (300 gram)
  • - zoete aardappelen (300 gram)
  • - uien (2 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de uien in halve ringen.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Schil de zoete en tafelaardappelen en snijd deze in dunne plakken.
  • 4 Snijd de andijvie in dunne reepjes.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 6 Verwarm tweederde van de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui 2 minuten.
  • 7 Schep de zoete aardappel- en gewone aardappelplakjes erdoor en roerbak alles op matig hoog vuur in 6-8 minuten beetgaar.
  • 8 Schep de paprikapoeder erdoor.
  • 9 Klop in een kom de eieren los en schep het aardappelmengsel erdoor.
  • 10 Doe het mengsel over in een ingevette ovenschaal druppel er nog wat olijfolie over.
  • 11 Bak de tortilla in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Meng in een slaschaal de andijvie met de dressing en serveer de salade bij de tortilla.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.