recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti carbonara met geroosterde knolselderij

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - pastakookvocht (100 ml)
  • - geraspte 30+ kaas (25 gram)
  • - eieren (4 )
  • - ham (dikke plak) (100 gram)
  • - kerstomaatjes (250 gram)
  • - spaghetti (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gedroogde oregano (2 theelepels)
  • - knolselderij (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes van 1 cm.
  • 3 Snijd de ham in kleine blokjes.
  • 4 Schep in een braadslede de knolselderij om met de oregano, wat zout en versgemalen zwarte peper en de helft van de olijfolie en rooster de groente 20 minuten in de oven.
  • 5 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 6 Schep de kerstomaatjes door de selderij en rooster de groente in nog 5 minuten beetgaar.
  • 7 Bak de blokjes ham in een pan met de rest van de olie al omscheppend knapperig.
  • 8 Schep ze op een bordje.
  • 9 Klop de eieren los met de kaas, wat peper en het pastakookvocht en roer dit mengsel met de uitgelekte spaghetti door het bakvet.
  • 10 Verwarm het geheel al roerende op zacht vuur tot de spaghetti omhuld wordt door een romige saus.
  • 11 Schep de spaghetti in diepe borden en schep de knolselderij met tomaat erop.
  • 12 Strooi de ham erover.