recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti carbonara met tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - tomaten (500 gram)
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - uien (2 )
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - spaghetti (400 gram)
  • - mager rookspek (100 gram)
  • - eieren (6 )
  • - parmezaanse kaas (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de tomaten in vieren.
  • 3 Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
  • 4 Snijd de ui in partes.
  • 5 Schep de tomaten in een bakblik om met de bleekselderij, ui, tijm, wat zout, versgemalen zwarte peper en olijfolie.
  • 6 Rooster de tomaten en ui in de oven in 20 minuten gaar.
  • 7 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 8 Bak de spekreepjes in een wijde pan zachtjes uit.
  • 9 Klop de eieren los in 25 ml pastakookvocht per persoon en roer ze van het vuur af door het spek.
  • 10 Giet de spaghetti af en roer de pasta ook door het eimengsel.
  • 11 Verwarm het geheel al roerende tot het ei bindt tot een saus.
  • 12 Verdeel de pasta over warme diepe borden en schep de tomaat met ui erop.
  • 13 Strooi er wat Parmezaanse kaas over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.