recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti carbonara

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - bladpeterselie, fijngehakt (2 eetlepels)
  • - parmezaanse kaas (versgeraspt) (75 gram)
  • - eieren (3 )
  • - knoflook, fijngehakt (1 teen)
  • - gerookte spekblokjes (250 gram)
  • - spaghetti (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 2 Bak intussen in een koekenpan de spekjes op matig hoog vuur knapperig bruin.
  • 3 Roer de knoflook erdoor en bak heel even mee.
  • 4 Neem de pan van het vuur.
  • 5 Klop in een kom de eieren los en klop de Parmezaanse kaas erdoor.
  • 6 Roer er drie eetlepels kookvocht van de spaghetti door.
  • 7 Giet de spaghetti helemaal af.
  • 8 Voeg dan direct van het vuur af al roerend het eimengsel aan de spaghetti toe.
  • 9 Blijf roeren tot het eimengsel langzaam stolt tot een romige saus.
  • 10 Schep de spekjes met twee eetlepels spekvet door de spaghetti en schep de spaghetti met saus in diepe borden.
  • 11 Strooi de peterselie erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.