recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti met gehaktballetjes en peultjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - tomaatstukjes (blik) (400 gram)
  • - peultjes (150 gram)
  • - champignons (400 gram)
  • - grote ui (1 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - geraspte 30+ oude kaas (50 gram)
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - spaghetti (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Meng het gehakt met zout, peper, nootmuskaat en kaas.
  • 3 Snipper de ui, halveer de peultjes en snijd de champignons in plakjes.
  • 4 Vorm van het gehakt kleine balletjes en bak ze in een koekenpan rondom bruin.
  • 5 Bak de ui en champignons 2-3 minuten mee.
  • 6 Schep de peultjes, tomaatstukjes met vocht en Italiaanse kruiden erdoor en voeg een flinke soepopscheplepel pastakookvocht toe.
  • 7 Laat de balletjes en groente nog 6-8 minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt en de groente gaar is.
  • 8 Breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Giet de spaghetti af en verdeel de pasta over diepe borden.
  • 10 Schep de groentesaus met gehaktballetjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.