recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spaghetti met olijven, kappertje en tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - versgehakte peterselie (2 eetlepel(s))
  • - spaghetti (400 gram)
  • - kappertjes uitgelekt (2 eetlepel(s))
  • - zwarte olijven zonder pit (150 gram)
  • - tomatenblokjes (uit blik) (400 gram)
  • - ansjovisfilets (blik) (4 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie 'extra vierge' (3 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook fijn en snijd de olijven doormidden.
  • 2 Verhit de olijfolie in een flinke hapjes- of koekenpan en bak er de knoflook en de ansjovisfilets in, tot de ansjovis uit elkaar valt en de knoflook goudgeel kleurt.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes, olijven en kappertjes toe en laat zonder deksel op halfhoog vuur 5 minuten indikken.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Kook de spaghetti al dente in ruim water met 10 gram zout per liter (1 minuut korter dan de gebruiksaanwijzing).
  • 6 Laat ze uitlekken en meng de pasta op laag vuur grondig met de saus en de peterselie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.