Ga naar de hoofdinhoud

Speculaasbrokken

0 personen Gemiddeld 20 minuten Nagerecht

Ingrediënten

0 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Snijd de boter in kleine blokjes. Meng in een kom zelfrijzend bakmeel met basterdsuiker, speculaaskruiden en wat zout. Schep de blokjes boter erdoor en wrijf alles met de vingertoppen tot een kruimelig deeg. Kneed alles tot een samenhangend deeg, voeg zo nodig 2-3 eetlepels koud water toe als het deeg te stug of kruimelig is. Vorm het deeg tot een bal en verpak de bal in plasticfolie. Laat het deeg 24 uur op een koele plek of in de koelkast rusten. Laat het deeg weer op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175°C. Rol het deeg op een met wat bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 1.5 cm dik. Snijd de lap in vieren en leg de stukken op de bakplaat. Bestrijk de stukkendeeg met melk en druk de amandelen erin. Bak de speculaasbrokken in de oven in 30 minuten bruin en gaar. Laat de speculaas op een rooster afkoelen en breek in stukken.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 625 kcal
Eiwit 9 g
Koolhydraten 90 g
Vet 25 g
Waarvan verzadigd 14 g
Trefwoorden sintrecepten