Ga naar de hoofdinhoud

Speculaaspop

1 personen Gemiddeld 70 minuten Zoetigheid

Ingrediënten

1 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Zeef de kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gember in een kom met de bloem, een halve theelepel zout en een half zakje bakpoeder. Voeg de suiker en de boter toe en wrijf met koude handen tot een korrelig deeg. Voeg de gesuikerde citroenrasp toe en kneed tot een samenhangend, soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en zet 30 minuten koud weg. Verwarm de oven voor op 175 C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 0,5 cm dik. Druk met de steekvorm een speculaaspop uit het deeg en leg op de bakplaat met bakpapier. Herhaal tot al het deeg op is. Druk de amandelen in de speculaaspop. Bak de speculaas pop in 20 minuten bruin en knapperig gaar.
Aanvullende benodigdheden - vershoudfolie- bakplaat- bakpapier- speculaaspop steekvorm
Voedingswaarden (per portie)
Energie 432 kcal
Eiwit 6 g
Koolhydraten 56 g
Vet 20 g
Waarvan verzadigd 12 g
Trefwoorden koekjessinterklaassintspeculaaskoekrecepten