Ga naar de hoofdinhoud

Speculaasworstenbroodjes

8 personen Eenvoudig 40 minuten Borrelhapje

Ingrediënten

8 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de helft van de vrucht uit. Verwijder het vel van de worstjes en meng het gehakt met de venkelzaad, speculaaskruiden, sinaasappelrasp en 3 el sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en zout en kneed door elkaar. Rol het bladerdeeg open en snijd over de lengte in twee rechthoeken. Verdeel het gehaktmengsel in twee lange banen over de rechthoeken en vouw dubbel, druk de randjes aan met een vork. Snijd van elke baan repen van 4 cm breed. Leg de miniworstenbroodjes os van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en kwast de bovenkant van de broodjes ermee in. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de broodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 292 kcal
Eiwit 11 g
Koolhydraten 13 g
Vet 21 g
Waarvan verzadigd 8 g
Trefwoorden recepten