Ga naar de hoofdinhoud

Sperziebonen roerbak met kokosballetjes

4 personen Gemiddeld 35 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon en snijd de uien in reepjes. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Breng een pan met ruim water aan de kook, voeg een snuf zout toe en kook de sperziebonen in 7 minuten beetgaar. Giet af en laat iets uitstomen. Meng het gehakt met 2 el seroendeng, de ketjap en het ei. Kneed en vorm er 12 balletjes van. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes rondom in 8 minuten goudbruin en gaar. Bak ondertussen de spekjes in 5 minuten uit in een hapjespan. Voeg de ui en paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg de gekookte sperziebonen toe en bak nog 3 minuten mee. Schep de rest van de seroendeng erdoor. Schep de rest van de seroendeng erdoor. Serveer de helft van de sperziebonen roerbak met de balletjes en de rijst. Bewaar de andere helft in een afgesloten bak in de koelkast voor de volgende dag.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 831 kcal
Eiwit 16 g
Koolhydraten 71 g
Vet 44 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden kokosreceptenslimkoken