recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sperzieboontjes met merguez

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kikkererwten (uit blik) (400 ml)
  • - zout
  • - tomaten (2 )
  • - sperziebonen (400 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - merguez (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ui grof.
  • 2 Plet de knoflook.
  • 3 Snijd de merguezworstjes in drie of vier stukken.
  • 4 Verhit wat olie en braad er snel de merguez in aan, samen met de ui en de knoflook.
  • 5 Voeg de sperziebonen en tomaat toe en zo veel water dat de boontjes bijna onder staan.
  • 6 Sluit de pan en kook de boontjes gaar in circa 12 minuten.
  • 7 Hussel tussentijds even om.
  • 8 Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en warm door.
  • 9 Breng op smaak met zout.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.