Ga naar de hoofdinhoud

Spicy karbonades met tomaat en gedroogde abrikozen

4 personen Eenvoudig 35 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Pers de tenen knoflook boven een kommetje en roer er pittige en milde paprikapoeder, kaneel en wat zout en versgemalen zwarte peper door. Wrijf de karbonades royaal in met dit mengsel. En hak de tomaten in stukjes. Verwarm de boter in een grote hapjespan en bak de karbonades in 6 minuten – aan beide kanten 3 minuten – bruin. Verdeel de tomaten, abrikozen en oregano eromheen en laat het geheel afgedekt 20 minuten zachtjes sudderen tot de karbonades gaar zijn en in een lekkere saus liggen. Keer de karbonades af en toe in de saus. Lekker met couscous en spitskoolsalade.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 385 kcal
Eiwit 30 g
Koolhydraten 10 g
Vet 24 g
Waarvan verzadigd 11 g
Trefwoorden doordeweeksrecepten