recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spitskoolpakketjes met kalkoenfilet

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - ui (1 stuks)
  • - kippenbouillon (van een tablet) (150 ml)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - pittige paprikapoeder (2 theelepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - komijnekaas (2 plakken)
  • - tomaten (2 stuks)
  • - kalkoenfilet (400 g)
  • - spitskool (800 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met zilvervliesrijst.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de tomaten in plakjes; Halveer de komijnekaas; Snipper de ui grof.
  • 3 Maak 8 bladeren van de kool los.
  • 4 Verwijder de dikke nerven en blancheer de bladeren 2 minuten in ruim kokend water met zout.
  • 5 Laat ze in een vergiet goed uitlekken.
  • 6 Snijd de kalkoenfilets in en vul ze met tomaat en kaas.
  • 7 Meng de knoflook, paprikapoeder en komijn met zout en peper en wrijf de kalkoen hiermee in.
  • 8 Verpak elk stuk in 2 koolbladeren.
  • 9 Leg de pakketjes in een hapjespan en schenk de bouillon en de helft van de olijfolie erover.
  • 10 Stoof de pakketjes afgedekt in 20 minuten gaar, keer ze regelmatig.
  • 11 Snijd de rest van de kool in reepjes en roerbak ze met de ui in een wok met de rest van de olijfolie beetgaar.
  • 12 Wijntip: een rijke witte wijn, bijvoorbeeld Chardonnay uit Australië of Argentinië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.