recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spruitjes met gebakken appel en mandarijn

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse tijmblaadjes (2 theelepels)
  • - boter (15 gram)
  • - mandarijnen (2 )
  • - grote stevige appel (1 )
  • - spruitjes (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Maak de spruitjes schoon.
  • 2 Schil de appel.
  • 3 Pel de mandarijnen.
  • 4 Kook de spruitjes in een pan met ruim water en wat zout in vijftien minuten beetgaar.
  • 5 Snijd de appel in acht partjes en halveer ze.
  • 6 Snijd de stugge vliesjes rond de mandarijnpartjes weg.
  • 7 Bak de partjes appel in een koekenpan met hete boter al omscheppend bruin.
  • 8 Giet de spruitjes af en doe ze over in een schaal.
  • 9 Schep de appel en tijm erdoor.
  • 10 Schep de mandarijnpartjes door het bakvet van de appel en verwarm ze 1-2 minuten.
  • 11 Schep de mandarijnpartjes door de spruitjes met appel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.