recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spruitjessate

Bijgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - houten spiesjes (12 )
  • - gebakken uitjes (4 eetlepel(s))
  • - spruitjes (600 gram)
  • - zonnebloemolie (2 eetlepel(s))
  • - pindakaas met stukjes noot (100 gram)
  • - sambal badjak (1 theelepel)
  • - kruidenbouillon (100 ml)
  • - sojasaus (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Maak de spruitjes en kook ze in ruim kokend water met wat zout in 10 minuten beetgaar.
  • 2 Spoel ze in een vergiet met koud water (zo blijven ze mooi groen en knapperig) en laat ze goed uitlekken.
  • 3 Steek de spruitjes aan de spiesjes en bestrijk ze dun met olie.
  • 4 Bak de spruitjesspiesjes op een warme grillpan tot ze mooi bruine streepjes krijgen.
  • 5 Maak intussen de pindasaus door in een steelpan de pindakaas met de sambal en bouillon al roerende zachtjes te verwarmen tot een mooie gladde saus.
  • 6 Voeg naar smaak wat sojasaus toe en als je van scherp houdt nog wat meer sambal.
  • 7 Leg op elk bord 3 spiesjes met spruitjessaté en schep de pindasaus erover en ernaast.
  • 8 Strooi de gebakken uitjes erover.
  • 9 Lekker met gele rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.