recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Spruitjesstamppot met gebakken spekjes

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - kruimige aardappelen (1.25 kilo)
  • - spruitjes (500 gram)
  • - boter (15 gram)
  • - dobbelsteentjes mager spek (275 gram)
  • - melk (150 ml)
  • - nootmuskaat
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • 2 Maak de spruitjes schoon.
  • 3 Kook de aardappelen en spruitjes in een pan met een flinke laag water en wat zout in 25 minuten gaar.
  • 4 Verwarm de boter in een steelpan en bak de spekblokjes op matig hoog vuur uit tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
  • 5 Giet de aardappelen en spruitjes af en stamp ze samen fijn.
  • 6 Voeg de melk met een paar eetlepels spekvet toe en roer alles tot een smeuïge stamppot.
  • 7 Breng de stamppot op smaak met zout, versgemalen peper en een snuf nootmuskaat.
  • 8 Roer de spekjes erdoor.
  • 9 Serveer de spruitjesstamppot in diepe borden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.