recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stampot zuurkool

Fusion
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - appels (2 stuks)
  • - zuurkool (500 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - boter (25 g)
  • - kruimige aardappels (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappels en snijd in stukken; Snipper de ui grof; Laat de zuurkool goed uitlekken; Schil de appels.
  • 2 Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar.
  • 3 Fruit de ui in een braadpan met de hete boter.
  • 4 Schep de zuurkool erdoor, rasp er de appels boven en smoor de zuurkool in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree.
  • 6 Meng de zuurkool erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.