recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stamppot andijvie met kaas en tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - nootmuskaat
  • - andijvie (500 g)
  • - melk (1.5 dl)
  • - bacon (100 g)
  • - boter (25 g)
  • - belegen (kruiden)kaas (250 g)
  • - tomaten (3 )
  • - kruimige aardappelen (1250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de bacon in dunne plakjes; Snijd de andijvie in brede repen.
  • 2 Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in een pan met weinig water en wat zout in circa 20 minuten gaar.
  • 3 Snijd intussen de tomaten in vieren.
  • 4 Verwijder de zaadjes en snijd de partjes in reepjes.
  • 5 Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • 6 Verhit de boter in een koekenpan en bak de plakjes bacon knapperig bruin.
  • 7 Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • 8 Roer het bakvet van de bacon en zoveel melk erdoor dat een smeuïge puree ontstaat.
  • 9 Schep de andijvie in gedeelte door de puree.
  • 10 Schep ook de tomaatreepjes en de kaas erdoor en warm de stamppot op zacht vuur al omscheppend door.
  • 11 Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  • 12 Schep de stamppot in vier diepe borden en leg de plakjes bacon erop.
  • 13 Wijntip: Jonge, frisse witte (muscadet, pinot blanc) of rode wijn (Bardolino, Beaujolais).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.