recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stamppot ijsbergsla met cherrytomaatjes en geitenkaas

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - milde (harde) geitenkaas (250 gram)
  • - rucola (75 gram)
  • - ijsbergsla (1 kropje)
  • - melk (150 ml)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - cherrytomaatjes (250 gram)
  • - kruimige aardappelen (1250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappen en snijd in stukken.
  • 2 Snijd de sla in repen en de kaas in kleine blokjes.
  • 3 Kook de aardappelen in een bodem water met wat zout in 20 minuten gaar.
  • 4 Schep in een bakblik de tomaatjes om met 0.25 deel olijfolie en wat versgemalen zwarte peper.
  • 5 Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand en schuif, als de aardappelen gaar zijn, de tomaatjes 10 cm onder de hete grill.
  • 6 Rooster de tomaatjes 3-4 minuten tot de velletjes openknappen.
  • 7 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de rest van de olijfolie en de melk tot een smeuïge puree.
  • 8 Schep hand voor hand de repen ijsbergsla en de rucola door de puree en warm de stamppot op zacht vuur door tot de blaadjes net beginnen te slinken.
  • 9 Schep ook de blokjes geitenkaas erdoor en laat deze net aan smelten.
  • 10 Breng de stamppot op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 11 Schep de stamppot in diepe borden en verdeel de tomaatjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.