recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Steak met artisjokharten en olijven

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - kleine zwarte olijven (50 gram)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - geroosterde paprika (uit pot) (2 )
  • - artisjokharten (1 blikje)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - balsamico azijn (0.5 eetlepel)
  • - one minute steaks (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de one minute steaks op kamertemperatuur zijn.
  • 2 Laat de artisjokharten uitlekken.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Wrijf de steaks in met de azijn en de helft van de olijfolie en laat ze 5 minuten marineren.
  • 5 Snijd de artisjokharten in vieren en de paprika's in dunne reepjes.
  • 6 Verwarm de rest van de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de knoflook heel zachtjes glazig.
  • 7 Schep de artisjokharten, paprikareepjes, kappertjes en olijven erdoor.
  • 8 Strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over en schep de peterselie en het water erdoor.
  • 9 Smoor de groente afgedekt 8-10 minuten op heel zacht vuur.
  • 10 Bak de steaks in een hete grillpan of koekenpan zonder extra olie op hoog vuur in 2-4 minuten bruin.
  • 11 Ze mogen van binnen nog rosé zijn.
  • 12 Leg de steaks op warme borden en schep het artisjokmengsel ernaast.
  • 13 Lekker met tagliatelle en een salade van rucola en tomaat.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.