Ga naar de hoofdinhoud

Sticky buikspek met rijstsalade

6 personen Gemiddeld 280 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

6 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de BBQ voor en maak een directe en een indirecte warmtezone. Snijd het buikspek in 8 repen. Pers de limoen uit en pers de teentjes knoflook. Meng de helft van de limoen en knoflook met de ketjap, sambal en honing. Breng op smaak met een flinke snuf zout. Wrijf het buikspek in met de marinade en laat 4 uur marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de rest van de knoflook, limoensap en de wokolie en laat iets afkoelen. Verhit een pan met ruim water op het vuur en kook hierin de sugarsnaps in 2 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud. Snijd de paksoi en sugarsnaps in reepjes. Schep de paksoi, sugarsnaps en kiemen door de rijst. Laat de babymais uitlekken. Gril het buikspek op de BBQ eerst twee minuten per kant op de directe zone, gaar daarna nog 10 minuten op de indirecte zone. Gril de babymais kort op de directe zone, zodat er grillstrepen ontstaan. Serveer het buikspek met de rijstsalade en gegrilde babymais.
Aanvullende benodigdheden - barbecue
Voedingswaarden (per portie)
Energie 667 kcal
Eiwit 27 g
Koolhydraten 38 g
Vet 44 g
Waarvan verzadigd 15 g
Trefwoorden bbqrecepten