recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stoofpeertjes in rode wijn met vanille

Nagerecht
4 personen
195 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - suiker (50 g)
  • - rode wijn (200 ml)
  • - vanillestokje (1 stuks)
  • - citroenschil (5 cm)
  • - stoofpeertjes (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de vanillestokje open.
  • 2 Schil de peertjes, maar laat het steeltje zitten.
  • 3 Zet de peertjes rechtop in een passende pan met de citroenschil en het vanillestokje ertussen.
  • 4 Strooi de suiker erover en schenk de wijn en de afgemeten hoeveelheid water erbij.
  • 5 Breng de peertjes aan de kook en stoof ze afgedekt in 2-2,5 uur zachtjes gaar.
  • 6 Neem de peren met een schuimspaan uit de pan en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 7 Laat de wijn inkoken tot een lichte siroop.
  • 8 Zet de peren op vier borden en schep de siroop erover.
  • 9 Serveer met een bolletje slagroomijs, wat vanillekwark of een toef slagroom met kaneel ernaast.
  • 10 Wijntip: Intense, rijke dessertwijn, zoals Muscat de Beaumes de Venise.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.