recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Stoofpot van kip met lentegroenten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - komkommer (1 )
  • - bospenen (8 )
  • - preien (2 dunne)
  • - kipbraadsticks (8 gekruide )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - kippenbouillon (van een tablet) (200 ml)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
  • 2 Snijd de komkommer in de lengte in vieren, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in stukken van 3 cm.
  • 3 Snijd de prei en de bospenen in stukken van 3 cm.
  • 4 Verdeel de komkommer, wortel en prei in een hapjespan en leg de braadsticks ertussen.
  • 5 Strooi de peterselie erover en schenk de bouillon en margarine erover.
  • 6 Breng het gerecht op matig hoog vuur aan de kook en smoor de kip en groenten zonder deksel in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Serveer de kip en groenten met de aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.