recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Suikerbollen met rabarberspread en aardbeien

Ontbijt
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse muntblaadjes (1 eetlepel)
  • - aardbeien (8 )
  • - zure room (4 eetlepel(s))
  • - suikerbollen (4 )
  • - geleisuiker (100 gram)
  • - sinaasappel (sap) (1 )
  • - rabarber (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Was de rabarberstengels en snijd de uiteinden eraf.
  • 2 Snijd de stengels in dunne plakjes en schep ze in een pan om met het sinaasappelsap en de geleisuiker.
  • 3 Breng de rabarber al roerende aan de kook en laat het mengsel 5 minuten goed borrelend doorkoken.
  • 4 Roer alles tot een spread en schep de spread in een schaaltje.
  • 5 Laat de spread afkoelen.
  • 6 Snijd de aardbeien in kwarten.
  • 7 Snijd de munt in dunne reepjes.
  • 8 Snijd de suikerbollen open en bestrijk de onderkanten royaal met zure room of yoghurt.
  • 9 Schep daarop een flinke lepel van de rabarberspread en garneer met de aardbeien en munt.
  • 10 Leg de bovenkant van de suikerbollen er schuin tegenaan.
  • 11 Ze de rest van de rabarberspread in een schaaltje op tafel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.