recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sukadelappen met paprikasaus

Hoofdgerecht
4 personen
180 min
Ingrediënten
  • - rode paprika (1 grote)
  • - runderfond (1 pot)
  • - tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - uien (2 )
  • - boter (25 gram)
  • - sukadelappen op kamertemperatuur (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kruid de sukadelappen met zout en peper en bak ze in een braadpan met hete boter in 5 minuten bruin.
  • 2 Snijd de ui in partjes en de paprika in stukjes.
  • 3 Verdeel de uipartjes en tijm eromheen en schenk de fond erbij.
  • 4 Breng het vocht tegen de kook aan en stoof het vlees 2 uur op heel zacht vuur, eventueel op een vlamverdeler.
  • 5 Leg dan de stukjes paprika in de jus en stoof het vlees in nog 30-45 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Leg de sukadelapjes in een warme schaal en pureer het stoofvocht met de paprika en ui met de staafmixer tot een gladde saus.
  • 7 Laat de saus eventueel nog wat inkoken, zodat hij dikker wordt.
  • 8 Schep de saus over het vlees.
  • 9 Lekker met gebakken krieltjes of pasta en gekookte snijbonen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.