Sushi salade

4 personen Gemiddeld 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Verwarm 5 el rice vinegar met 1 tl zout. Meng door de afgekoelde rijst. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijst. Snijd het vruchtvlees in smalle repen van 0,5 cm. Snijd de repen in stukken van 5 cm. Halveer de avocado’s overlangs, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de helft van de avocado in reepjes. Snijd of knip de nori in smalle repen van 5 cm lang. Doe de rest van de avocado met de wasabi, 2 el sojasaus, de rest van de rice vinegar en 2 el water in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een gladde dressing. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm 3 minuten. Keer en schenk de rest van de sojasaus erover. Laat met de deksel op de pan nog 2 minuten bakken. Neem de pan van het vuur en laat met de deksel op de pan 5 minuten staan. Breek de zalm in stukjes. Verdeel de sushirijst over een platte schaal en besprenkel met de helft van de avocadodressing. Verdeel de komkommer, avocadoplakjes en zalm erover. Besprenkel met de rest van de dressing en garneer met de norireepjes. Lekker met geroosterd sesamzaad en sushigember.
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 627 kcal
Eiwit 21 g
Koolhydraten 62 g
Vet 31 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden receptenvissalade
'