DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Sweet Indian Summer traybake

Nagerecht Eenvoudig 50 minuten
(0)
Nagerecht Eenvoudig

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Stap 2 Meng in een kom 140 gr van de bloem met 85 gr havermout, het bakpoeder en een beetje zout. Stap 3 Smelt de boter in een ruime pan. Vet het bakblik in met een beetje boter en bekleed de vorm met bakpapier. Stap 4 Los al roerend de bruine suiker en stroop op in de boter. Laat iets afkoelen. Stap 5 Snijd intussen de stemgember fijn en meng de helft met 1 el van de siroop uit het potje. Stap 6 Klop de eieren in een kom los met een garde. Schenk er het boter- suikermengsel bij en klop luchtig met een handmixer. Stap 7 Voeg toe aan het bloemmengsel en klop samen tot een glad beslag. Stap 8 Snijd de pruimen doormidden en haal de pit eruit. Schep het beslag op het bakblik en houd 2 el beslag apart. Verdeel er de gehalveerde pruimen over. Stap 9 Meng van het achtergehouden beslag een kruimeltopping met de rest van de bloem, havermout, stemgember, Chinese 5 kruidenpoeder en een beetje zout en kruimel over de pruimen. Stap 10 Bak de traybake 30 - 35 minuten in de oven goudbruin en krokant.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - handmixer- laag bakblik (18 x 22 cm)- bakpapier
Voedingswaarden (per portie)
Energie 511 kcal
Eiwit 9 g
Koolhydraten 67 g
Vet 22 g
Waarvan verzadigd 13 g
Trefwoorden
receptentraybake