recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Taartje van gemarineerde tomaat met driehoeken filodeeg

Voorgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - kookring (5 cm) (1 )
  • - basilicum (4 takjes)
  • - sesamzaadjes (1 eetlepel(s))
  • - filodeeg (1 vel)
  • - sinaasappelrasp (1 eetlepel(s))
  • - olijfolie extra vergine (4 eetlepel(s))
  • - wittewijnazijn (1 eetlepel(s))
  • - cherry tomaten (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Ontdooi het filodeeg.
  • 2 Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
  • 3 Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
  • 4 Klop in een kom de azijn, 0.75 van de olijfolie, sinaasappelrasp en zout en peper naar smaak door elkaar en schep de tomaatblokjes erdoor.
  • 5 Laat ze 30 minuten marineren.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 7 Snijd het filodeeg in rechthoeken van 10 x 5 cm en snijd deze diagonaal in driehoeken.
  • 8 Leg de driehoeken op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze dun met olijfolie.
  • 9 Strooi er sesamzaadjes over en maal er zout en peper boven.
  • 10 Bak de driehoeken in de oven in 5 minuten goudbruin.
  • 11 Laat ze afkoelen.
  • 12 Laat de tomaatblokjes in een zeef goed uitlekken.
  • 13 Zet de vorm op een bord en vul deze met een kwart van de tomaatblokjes.
  • 14 Trek de vorm voorzichtig omhoog.
  • 15 Maak zo de overige tomatentaartjes en leg er een filodeegdriehoekje schuin op.
  • 16 Leg er een takje basilicum bij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.