recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatella met groene asperges en zalmfilet

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - groene asperges (1 kilo)
  • - tagliatella (300 gram)
  • - zalmfilets (á 150 gram) (4 )
  • - roomboter (50 gram)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - citroen (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de onderkanten van de asperges.
  • 2 Snijd de punten op 5 cm af en snijd stengels in stukjes van 2 cm.
  • 3 Kook de tagliatella in een pan met ruim kokend water in 10-12 minuten beetgaar.
  • 4 Hang de aspergepunten in een stoommandje boven de pasta en stoom ze in 6-8 minuten beetgaar.
  • 5 Wrijf de zalmfilets in met zout en versgemalen peper en leg ze in een hapjespan met gesmolten boter.
  • 6 Pers de citroen.
  • 7 Verdeel de aspergestukjes rond de zalm en schep de oregano met het citroensap en een beetje water erover.
  • 8 Smoor de zalm en de aspergestukjes in 6-8 minuten net aan gaar.
  • 9 Leg de zalmfilets op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 10 Schenk wat pastakookvocht bij de aspergestukjes en laat dit 2 minuten zachtjes pruttelen.
  • 11 Giet de pasta af en meng de tagliatella door de aspergestukjes.
  • 12 Schep de tagliatella met aspergestukjes in diepe borden en leg de zalmfilets en de aspergepunten erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.