recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatelle met boerenkool en pittige gehaktballetjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (50 gram)
  • - tomaten (red pearl) (4 )
  • - gesneden boerenkool (300 gram)
  • - grote ui (1 )
  • - tagliatelle (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - knoflook (2 tenen)
  • - hot pepper sauce
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - rundergehakt (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 4 Meng het gehakt in een kom met de paprikapoeder, enkele druppels hot pepper sauce, de helft van de geperste knoflook en wat zout en versgemalen peper.
  • 5 Kneed het gehakt goed door en vorm het tot kleine balletjes (5 p.p.)
  • 6 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de balletjes in 4-6 minuten rondom bruin en gaar.
  • 7 Kook intussen de pasta(tagliatelle of pappardelle) in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 8 Schep de balletjes op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • 9 Fruit de ui en de resterende knoflook zachtjes glazig in het bakvet en schep hand voor hand de boerenkool erdoor.
  • 10 Voeg ook de tomaten toe en roerbak alles 2-3 minuten.
  • 11 Voeg een flinke soepopscheplepel van het pastakookvocht toe en smoor de boerenkool in nog 6-8 minuten zachtjes gaar.
  • 12 Giet de pasta af en schep de tagliatelle en de gehaktballetjes door de boerenkool.
  • 13 Warm het gerecht nog heel even door.
  • 14 Serveer de pasta met boerenkool en gehaktballetjes in diepe borden en schaaf er wat Parmezaanse kaas boven.