recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatelle met gerookte zalm

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - tagliatella (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - rode paprika (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - sinaasappel (1 )
  • - gerookte wilde zalm (300 gram)
  • - slagroom (125 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Pers en rasp de sinaasappel.
  • 4 Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen.
  • 5 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en schep de paprika, knoflook, tijm en sinaasappelrasp erdoor.
  • 6 Schenk het sinaasappelsap erbij en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  • 7 Smoor de paprika in 6-8 minuten zachtjes gaar en laat het vocht voor het grootste deel verdampen.
  • 8 Snijd tweederde van de zalm in reepjes.
  • 9 Giet de tagliatelle af en roer de pasta met de reepjes zalm en de slagroom door het paprikamengsel.
  • 10 Warm het gerecht nog heel even door en schep de pasta in warme diepe borden.
  • 11 Leg de laatste plakjes zalm losjes op de tagliatelle.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.