recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatelle met sperziebonen en ansjovissaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - cherry tomaatjes (200 gram)
  • - peterselie (2 eetlepel(s))
  • - kappertjes (2 eetlepel(s))
  • - zwarte olijven zonder pit (100 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - ansjovis (1 blikje)
  • - tagliatella (300 gram)
  • - sperziebonen (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper een grote uit.
  • 2 Hak de peterselie fijn.
  • 3 Halveer de cherrytomaatjes en de olijven.
  • 4 Haal de sperziebonen af, halveer en kook ze in ruim kokend water en zout in 8-10 minuten beetgaar.
  • 5 Kook de tagliatelle in een andere pan in ruim kokend water met zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 6 Schenk de olie uit het blikje ansjovis in een hapjespan.
  • 7 Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 8 Snijd de ansjovisfilets fijn, roer ze door het uimengsel en laat ze smelten.
  • 9 Voeg een flinke soepopscheplepel pastakookvocht toe en roer de olijven, kappertjes, peterselie en tomaatjes door de saus.
  • 10 Warm de saus 2-3 minuten zachtjes door.
  • 11 Laat de sperziebonen in een vergiet uitlekken.
  • 12 Giet de tagliatelle af.
  • 13 Schep de tagliatelle en driekwart van de sperziebonen door de saus en warm alles nog heel even door.
  • 14 Verdeel het gerecht over diepe borden.
  • 15 Lekker met geraspte verse Parmezaanse kaas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.