recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatelle met tomaat en mosselen

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - verse mosselen (2 kilo)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - rijpe tomaten (500 gram)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - tagliatella (300 gram)
  • - rucola (75 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd e bleekselderij in kleine blokjes.
  • 4 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 5 Spoel de mosselen onder koud stromend water.
  • 6 Verwijder kapotte mosselen en mosselen die – ook na een flinke tik tegen het werkvlak – niet vanzelf dicht gaan.
  • 7 Leg de mosselen in een grote pan en verdeel de knoflook en twee derde van de olijfolie erover.
  • 8 Smoor de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot alle schelpen openstaan.
  • 9 Schep de mosselen met een schuimspaan in een vergiet en kook het mosselvocht op hoog vuur tot de helft in.
  • 10 Fruit de ui en bleekselderij in een hapjespan met de rest van de olijfolie zachtjes glazig.
  • 11 Bak de paprikapoeder, tomaten en oregano heel even mee.
  • 12 Voeg het mosselvocht toe en laat alles 10-12 minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt.
  • 13 Kook de tagliatelle in ruim water beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 14 Neem driekwart van de mosselen uit de schelp en schep deze met de uitgelekte tagliatelle door de saus.
  • 15 Warm alles nog even door en serveer de pasta met saus in diepe borden.
  • 16 Leg in het midden een flinke toef rucola met daarop de mosselen in de schelp.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.