recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tartaartje met gebakken paddenstoelen en knolselderij

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - knolselderij (ca 500 gr) (1 )
  • - ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - paddenstoelen voor pasta (400 gram)
  • - tagliatelle (300 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - tartaartjes (4 )
  • - slagroom (200 gram)
  • - water (75 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.
  • 2 Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd in kleine blokjes.
  • 3 Pel en snipper de ui en hak de teen knoflook fijn.
  • 4 Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
  • 5 Voeg de tagliatelle aan het kokende water toe en kook de pasta in ruim tien minuten beetgaar.
  • 6 Verwarm ruim de helft van de eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de ui, knoflook en knolselderij twee minuten.
  • 7 Voeg het water met de tijm, wat zout en versgemalen zwarte peper toe en smoor de groente in drie minuten.
  • 8 Dek de pan niet af.
  • 9 Wrijf de tartaartjes in met zout, peper en olijfolie en bak ze in een hete grillpan in zes minuten, van binnen nog rosé.
  • 10 Voeg de paddenstoelen aan de knolselderij toe en roerbak alles op hoog vuur in vier minuten beetgaar.
  • 11 Giet de tagliatelle af, roer de room met zout en peper erdoor, warm alles nog een minuut door.
  • 12 Doe de tagliatelle in diepe borden en schep het knolselderij- paddenstoelenmengsel erop.
  • 13 Leg de tartaartjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.