recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tartaartje met kruidensaus en sperziebonen

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - groene pesto (3 eetlepels)
  • - Griekse yoghurt (150 ml)
  • - tartaartjes (4 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - sperziebonen (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de sperziebonen.
  • 2 Kook de sperziebonen in ruim water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 3 Bak de minikrieltjes in een hapjespan met de helft van de olijfolie afgedekt in 10 minuten gaar en goudbruin.
  • 4 Schep ze regelmatig om.
  • 5 Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak ze in een koekenpan met de helft van de olijfolie in vier tot zes minuten bruin.
  • 6 Ze zijn dan van binnen nog rosé.
  • 7 Hak de kappertjes fijn.
  • 8 Knip de bieslook fijn.
  • 9 Meng de yoghurt met de pesto, kappertjes en bieslook en breng dit sausje op smaak met zout en peper.
  • 10 Serveer de tartaartjes met de sperziebonen en gebakken krieltjes op borden en geef het kruidensausje erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.