recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tartaartje met worteltjes uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - tartaartjes (4 )
  • - tafelaardappelen (800 gram)
  • - geschrapte wortels (500 gram)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - pikante paprikapoeder (1 theelepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook fijn.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 4 Meng in een kom tweederde van de olijfolie met de knoflook, paprikapoeder, komijn, wat zout en versgemalen peper.
  • 5 Schep de wortels in een ovenschaal en dek ze af met bakpapier.
  • 6 Rooster ze in de oven in 25-30 minuten gaar.
  • 7 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 8 Kruid de tartaartjes met zout en peper en bestrijk ze dun met olijfolie.
  • 9 Bak ze in in een grillpan in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 10 Leg de tartaartjes op borden en schep de worteltjes en aardappelen ernaast.
  • 11 Schep het bakvet van de worteltjes over de aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.