recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tartaartjes met aardappelsalade en geroosterde wortel

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (3 eetlepels)
  • - winterwortel (800 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - shoarmakruiden (0.5 eetlepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - tafelaardappelen (750 gram)
  • - wijnazijn (1 eetlepel)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - tartaartjes (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de winterwortel in lange repen van 2 cm dik en 7 cm lang.
  • 3 Pers de knoflook.
  • 4 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 5 Schep in een braadslede de wortelrepen om met de knoflook, shoarmakruiden, iets minder dan de helft van de olie en het water en bak ze in de oven in 25-30 minuten gaar, schep af en toe om.
  • 6 Kook de aardappelblokjes in 10 minuten beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 7 Klop in een schaal de azijn met de rest van de olijfolie, peterselie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 8 Schep de warme aardappelblokjes erdoor.
  • 9 Kruid de tartaartjes met zout en peper, bestrijk ze dun met olijfolie.
  • 10 Bak de tartaartjes in een koekenpan in 4-6 minuten bruin.
  • 11 Leg de tartaartjes op borden en schep de wortel en aardappelsalade ernaast.