recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tarte tatin met geitenkaas en prei

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (3 eetlepels)
  • - suiker (3 eetlepels)
  • - kleine rijpe tomaten (6 )
  • - geitenkaas naturel (250 gram)
  • - prei (1 )
  • - pijnboompitten (2 eetlepels)
  • - croissantdeeg (1 blik)
  • - kleine lage ronde ovenschaaltjes (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Snijd de prei in ringen van 2 cm dik.
  • 3 Bestrijk de bodem van de schaaltjes met olijfolie en strooi de tijm en suiker met wat versgemalen zwarte peper erin.
  • 4 Leg in elk schaaltje een vierde van de halve tomaten met de snijkant naar beneden en drie plakken geitenkaas per schaaltje.
  • 5 Vul de bodem op met ringen prei en pijnboompitten.
  • 6 Rol het croissantdeeg uit en druk de naden dicht.
  • 7 Snijd het croissantdeeg in vier gelijke stukken en leg deze over de groente en kaas en druk de randen iets naar beneden in het schaaltje.
  • 8 Zet de schaaltjes op het rooster in de oven en bak de tarte tatins in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Leg direct uit de oven op elk schaaltje een bord en keer ze samen om.
  • 10 Laat de tarte tatins op de borden glijden.
  • 11 Lekker met een salade.