recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tarte tatin met sinaasappelroom

Nagerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - koud water (1 eetlepel)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - honing (1 eetlepel)
  • - slagroom (250 ml)
  • - stevige handappels (5 stuks)
  • - ei (1 )
  • - boter (150 g)
  • - witte basterdsuiker (125 g)
  • - bloem (150 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de stevige handappels en verdeel elk in 8 partjes; Rasp de sinaasappel.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Meng de bloem met 0,2 deel van de suiker, zout, 2/3 deel van de boter, het ei en de afgemeten hoeveelheid koud water tot een deegbal en laat deze afgedekt in de koelkast rusten.
  • 4 Verdeel de rest van de boter en suiker over kleine ronde ovenschaaltjes en zet de appelpartjes erin.
  • 5 Verwarm de appels 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn en de suiker goudbruin is.
  • 6 Rol het deeg uit tot ronde lappen (1 per persoon), leg deze over de appels en stop het deeg langs de zijkant in.
  • 7 Bak de taartjes nog 30 minuten bij 175 °C.
  • 8 Keer de taartjes direct uit de oven op borden en laat ze iets afkoelen.
  • 9 Klop de slagroom met honing, kaneel en sinaasappelrasp stijf en serveer de room bij de tarte tatin.
  • 10 Wijntip: gekoelde volle dessertwijn, bijvoorbeeld Muscat de Saint-Jean de Minervois.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.