recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tarte tatin met verse perziken

Nagerecht
10 personen
60 min
Ingrediënten
  • - bitterkoekjes (5 )
  • - blauwe bessen (0.5 bakje)
  • - perziken (4.5 )
  • - eierdooier (1 )
  • - roomboter (150 gram)
  • - fijne kristalsuiker (100 gram)
  • - bloem (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de boter in dunne plakjes.
  • 2 Verkruimel de koekjes fijn.
  • 3 Meng in de keukenmachine de bloem met een kwart van de suiker, de helft van de boter en een snufje zout tot een kruimelig mengsel.
  • 4 Voeg de dooier en zo nodig 1 eetlepel koud water toe en meng alles tot een deeg.
  • 5 Vorm het deeg tot een bal en laat deze in de koelkast iets opstijven.
  • 6 Halveer intussen de perziken, verwijder de pitten en trek de schil er met een puntig mesje af.
  • 7 Verdeel de resterende plakjes boter over de bodem van de taartvorm en strooi de rest van de suiker erover.
  • 8 Leg de perziken met de bolle kant naar beneden in de vorm en strooi de blauwe bessen ertussen.
  • 9 Vul de holtes van de perziken met het bitterkoekjeskruim.
  • 10 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap die iets groter is dan de vorm en leg het deeg op de perziken.
  • 11 Druk het deeg langs de rand iets naar beneden.
  • 12 Tot zover kun je de taart voorbereiden.
  • 13 Schuif de vorm drie kwartier voor je de taart wilt serveren in de oven en schakel de oven in op 200°C.
  • 14 Bak de taart in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  • 15 Neem de vorm uit de oven en leg er een platte schaal op.
  • 16 Keer de taart direct op de schaal.
  • 17 Serveer de tarte tatin warm met een bolletje roomijs of notenijs.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.