recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Teriyaki van zalm

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - zonnebloemolie (2 el)
  • - zalmfilet (350 gram)
  • - sap van limoen (1 )
  • - honing (2 el)
  • - verse gember (1 tl)
  • - sojasaus (3 el)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de gember.
  • 2 Meng de sojasaus, gember en honing met 1 eetlepel limoensap.
  • 3 Snijd de zalmfilet in gelijke stukken van 2 bij 4 cm en meng voorzichtig met de marinade.
  • 4 Zet afgedekt 15 tot 60 minuten op een koele plek.
  • 5 Verwarm een koekenpan op hoog vuur en zet dan het vuur iets lager.
  • 6 Bak de zalm om-en-om in de olie, keer ze eenmaal.
  • 7 Bestrooi met iets zout.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.