recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tilapia met prei en chorizo uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - water (3 eetlepels)
  • - zilvervliesrijst (300 g)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - chorizo (100 g)
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - tomaten (3 stuks)
  • - prei (2 stuks)
  • - tilapiafilet (400 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met groente en rijst.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de prei in dunne ringetjes; Snijd de tomaten in stukjes; Hak de peterselie fijn; Hak de chorizo fijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Wrijf de visfilets in met zout en peper en leg ze in een ingevet bakblik.
  • 5 Schep in een kom de prei, tomaat, peterselie en chorizo door elkaar.
  • 6 Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe en verdeel dit mengsel over de vis.
  • 7 Schenk de afgemeten hoeveelheid water rond de vis.
  • 8 Druppel de olijfolie erover.
  • 9 Schuif het bakblik in de oven en laat de vis en groente in 20-25 minuten licht kleuren en gaar worden.
  • 10 Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op het pak.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.