recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tofu goreng ketjap

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - bosuitjes (2 )
  • - tauge (100 gram)
  • - tofu (1 blok)
  • - ketjap manis (100 ml)
  • - bruine suiker (1 eetlepel)
  • - sambal (oelek) (1 theelepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 4 Meng in een blender de ui met knoflook, sambal oelek, suiker en ketjap manis tot een gladde saus.
  • 5 Snijd de tofu in blokjes van 2 cm, dep ze droog en bak ze goudbruin in een hapjespan met een flinke laag olie.
  • 6 Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 7 Verdeel ze met de taugé en bosuitjes op een schaal en schep de ketjapsaus erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.