recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tofu goreng ketjap

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - bosuitjes (2 )
  • - tauge (100 gram)
  • - tofu (1 blok)
  • - ketjap manis (100 ml)
  • - bruine suiker (1 eetlepel)
  • - sambal (oelek) (1 theelepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 4 Meng in een blender de ui met knoflook, sambal oelek, suiker en ketjap manis tot een gladde saus.
  • 5 Snijd de tofu in blokjes van 2 cm, dep ze droog en bak ze goudbruin in een hapjespan met een flinke laag olie.
  • 6 Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 7 Verdeel ze met de taugé en bosuitjes op een schaal en schep de ketjapsaus erover.