recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tomatenbredie

Hoofdgerecht
8 personen
190 min
Ingrediënten
  • - runderlappen (1500 gram)
  • - bloem (2 eetlepels)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - uien (2 grote)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - gemberwortel (4 cm)
  • - gemalen koriander (2 theelepels)
  • - rode peper (zonder zaadjes) (2 )
  • - vers oregano (2 eetlepels)
  • - tomaten (1 kilo)
  • - bruine basterdsuiker (1 eetlepel)
  • - zout (1 theelepel)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het vlees in blokjes.
  • 2 Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem en bak de blokjes in een braadpan met hete olie rondom bruin.
  • 3 Snijd de uien in ringen.
  • 4 Snijd de tenen knoflook in plakjes.
  • 5 Schil de gemberwortel en snij het in plakjes.
  • 6 Bak de ui, knoflook en gember 3 minuten zachtjes mee.
  • 7 Hak de koriander fijn.
  • 8 Snijd de rode pepers zonder zaadjes in reepjes.
  • 9 Schep de koriander, rode peper, oregano, tomaten en bruine suiker en het zout erdoor.
  • 10 Breng alles langzaam aan de kook en stoof het vlees afgedekt in tweeënhalf à drie uur zachtjes gaar.
  • 11 Lekker met rijst en een groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.