recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tomatencappuccino (kinderrecept)

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - slagroom (100 ml)
  • - vleesbouillon (500 ml)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (2 theelepels)
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - pomedori tomaten (6 stuks)
  • - ui (1 stuks)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; Snijd de pomedori tomaten in stukjes; Hak de peterselie fijn.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 3 Schep de tomaten, paprikapoeder en kruiden erdoor en verwarm alles 2-3 minuten.
  • 4 Voeg de bouillon toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken.
  • 5 Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep en wrijf de soep eventueel door een zeef.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper en warm nog even goed door.
  • 7 Klop de slagroom half stijf met wat zout en peper.
  • 8 Schep de tomatensoep in kopjes en schep de room erop.
  • 9 Strooi de peterselie erover.
  • 10 Vervangtip: U kunt ook kruidenbouillon gebruiken in plaats van de vleesbouillon.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.