recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tonijnpizza

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - geraspte pizzakaas (150 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - (verse) oregano (2 eetlepels)
  • - tomaten (6 stuks)
  • - tonijn op olie (2 blikjes)
  • - mix voor pizzabodem (1 pak)
  • - uien (2 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een komkommersalade.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de uien in ringen; Snijd de tomaten in dikke plakken; Hak de (verse) oregano fijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Bak de uiringen in een koekenpan met 0,33 van de olijfolie in 10 minuten heel zachtjes gaar.
  • 5 Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen en druk het uit op een ingevette bakplaat.
  • 6 Verdeel de uiringen met tomaat en tonijn over het deeg.
  • 7 Maal er veel zwarte peper boven en strooi de oregano en pizzakaas erover.
  • 8 Druppel de rest van de olijfolie erover.
  • 9 Bak de pizza in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals Soave, of droge rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.