Ga naar de hoofdinhoud

Tortellinisoep met veel groenten

6 personen Eenvoudig 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

6 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Breng in een grote soeppan het tomatensap met de bouillon en de oregano al roerend aan de kook. Voeg al roerend de tortellini toe en breng opnieuw aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken, roer af en toe. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, de bospenen in plakjes, de venkel in reepjes, de bosuitjes in stukjes van 1 cm, de courgette in blokjes en de sperziebonen in stukken van 2 cm. Roer alle groenten door de soep en breng de soep al roerend opnieuw aan de kook. Laat de soep nog 8-10 minuten zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn. Voeg zo nodig nog wat zout en versgemalen peper toe. Serveer de soep in wijde kommen. Lekker met verkruimelde geitenkaas erover en volkorenstokbrood erbij.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 195 kcal
Eiwit 8 g
Koolhydraten 300 g
Vet 3 g
Waarvan verzadigd 2 g
Trefwoorden vegetarischsoeprecepten