recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Truffeltagliatelle met kreeft en rode basilicum

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - rode basilicumblaadjes (4 eetlepels)
  • - water (250 ml)
  • - tagliatelle (truffel) (400 gram)
  • - slagroom (125 ml)
  • - droge witte wijn (200 ml)
  • - sinaasappelrasp (1 eetlepel)
  • - paprikapoeder pikant (2 theelepels)
  • - ui (groot) (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - venkelknol (klein) (1 stuks)
  • - diepvries kreeften (ontdooid) (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Halve dag van tevoren: Knip de verpakkingen van de kreeft open en schenk het vocht in een kom.
  • 2 Snijd de kreeften met een groot scherp mes in de lengte doormidden en neem het vlees eruit.
  • 3 Kraak de scharen en haal hier ook het vlees uit.
  • 4 Halveer de venkelknol en snijd van een helft voor elke persoon een mooie dunne plak.
  • 5 Snijd de rest van de venkel fijn.
  • 6 Bak het kreeftenpantser en de scharen 2-3 minuten in een hapjespan met twee derde van de olijfolie.
  • 7 Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
  • 8 Bak de knoflook, ui, fijngesneden venkel, sinaasappelrasp, paprikapoeder en versgemalen zwarte peper 3-4 minuten zachtjes mee.
  • 9 Schenk er het water bij en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.
  • 10 Zeef het kreeftenvocht boven een andere pan.
  • 11 Schenk de wijn erbij en laat het vocht op hoog vuur inkoken tot nog een derde over is.
  • 12 Voeg zout naar smaak toe.
  • 13 Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de plakken venkel in 4 minuten mooi bruin.
  • 14 Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 15 Vlak voor het serveren: Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 16 Roer de room door de saus en kook de saus op hoog vuur nog 4 minuten tot de dikte goed is.
  • 17 Verwarm de stukken kreeft 2-4 minuten in het ingekookte vocht.
  • 18 Giet de pasta af en schep de tagliatelle in diepe borden.
  • 19 Leg de stukken kreeft erop en druppel de saus erover.
  • 20 Leg een plak venkel in het midden en garneer met de basilicumblaadjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.