recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tunesische stoofpot met bleekselderij en ras-el-hanout

Hoofdgerecht
4 personen
195 min
Ingrediënten
  • - verse koriander of peterselie
  • - kikkererwten (425 ml) (1 blik)
  • - ras-el-hanout (3 eetlepel(s))
  • - bleekselderij (3 stengel(s))
  • - tomaten (2 )
  • - riblappen (500 gram)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de riblappen in niet te kleine stukjes.
  • 2 Snijd de tomaten in kwarten.
  • 3 Snijd de bleekselderij in stukjes.
  • 4 Hak de uien grof.
  • 5 Hak de knoflook Verhit de olie in een braadpan en bak de uien 2 minuten.
  • 6 Voeg de knoflook en het vlees toe en bak op hoog vuur 4 minuten, tot het vlees kleurt.
  • 7 Voeg de tomaten toe en zoveel water dat het vlees half onder staat, en wat zout.
  • 8 Sluit de pan en laat op zeer laag vuur 2 uur stoven; voeg wat heet water toe als dat nodig is.
  • 9 Doe de bleekselderij en de ras-el-hanout erbij en stoof nog circa 30 minuten, tot het vlees zacht is.
  • 10 Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en warm nog 5 minuten door.
  • 11 Serveer bestrooid met verse koriander of peterselie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.