recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Turks brood gevuld met courgette en kip

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - courgettes (2 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - kipfilet (400 g)
  • - komijn (2 theelepels)
  • - Griekse yoghurt (150 g)
  • - knoflook (1 teen)
  • - (platte) peterselie (3 eetlepels)
  • - turks brood (1 )
  • - rucola (75 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de kipfilet in blokjes; Pers de knoflook.
  • 2 Snijd de courgettes schuin in lange plakken, bestrijk ze met olie en rooster ze in een hete grillpan bruin en gaar.
  • 3 Bestrooi ze met zout en peper.
  • 4 Kruid de kipblokjes met zout, peper en komijn.
  • 5 Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de kip in 4-6 minuten bruin en gaar.
  • 6 Meng de yoghurt met knoflook en peterselie.
  • 7 Halveer het brood overlangs en bestrijk de snijvlakken met de yoghurt.
  • 8 Leg de onderkant op een platte schaal en verdeel de rucola, courgette en kip erover.
  • 9 Leg de bovenkant van het brood er weer op en snijd het brood in punten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.