recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Turks brood gevuld met courgette en kip

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - courgettes (2 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - kipfilet (400 g)
  • - komijn (2 theelepels)
  • - Griekse yoghurt (150 g)
  • - knoflook (1 teen)
  • - (platte) peterselie (3 eetlepels)
  • - turks brood (1 )
  • - rucola (75 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de kipfilet in blokjes; Pers de knoflook.
  • 2 Snijd de courgettes schuin in lange plakken, bestrijk ze met olie en rooster ze in een hete grillpan bruin en gaar.
  • 3 Bestrooi ze met zout en peper.
  • 4 Kruid de kipblokjes met zout, peper en komijn.
  • 5 Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de kip in 4-6 minuten bruin en gaar.
  • 6 Meng de yoghurt met knoflook en peterselie.
  • 7 Halveer het brood overlangs en bestrijk de snijvlakken met de yoghurt.
  • 8 Leg de onderkant op een platte schaal en verdeel de rucola, courgette en kip erover.
  • 9 Leg de bovenkant van het brood er weer op en snijd het brood in punten.